Behandling af hoftesmerter

Ved opstart af forløbet foretages altid en fuld og grundig undersøgelse af dine hoftesmerter.

Hoften er det største vægtbærende led i kroppen, og er derfor dagligt udsat for stress og tryk. Hoftesmerter opleves oftest af ældre mennesker, men yngre mennesker kan også sagtens oplever smerter i hoften.

I Fokus Fysioterapi hjælper jeg med at identificere årsagen til dine hoftesmerter, så jeg kan behandle og lindre dine lidelser med de relevante metoder og teknikker. Jeg arbejder altid grundigt og udførligt, så du som klient er sikret en effektiv behandling.

Jeg har mange års erfaring, og jeg kan derfor hjælpe med at behandle de fleste gængse årsager til hoftesmerter, hvor fysioterapi kan være relevant som behandlingsmetode.

Sådan hjælper jeg dig med dine hoftesmerter

Hos Fokus Fysioterapi kan jeg hjælpe dig hele vejen igennem behandlingen af dine hoftesmerter, fra den første konsultation til selve behandlingen og genoptræningen. Læs nedenfor, hvad du kan forvente hos Fokus Fysioterapi. Du er altid velkommen til at bestille tid i klinikken, hvis du har spørgsmål.

Konsultation

Ved første konsultation foretager jeg en fuld hofteundersøgelse, hvor jeg bl.a. spørger ind til dine symptomer, og ser på din bevægelighed, stabilitet, styrke m.m.

Du vil allerede her blive afklaret, om fysioterapi er den rette løsning for dig. Dette uanset om du har akutte hoftesmerter eller en langvarig og alvorlig hofteproblematik.

Forløbsplan & behandling

Finder jeg belæg for behandling af dine hoftesmerter, kan denne ofte igangsættes med det samme, hvis det ønskes og er nødvendigt.

Sammen med mig vil du lægge en plan for dit behandlingsforløb, som både kan indeholde behandling og fysioterapeutisk træning, som vil foregå på små hold.

Instruktion i hofteøvelser

Som en del af behandlingen instrueres du i øvelser, som er specifikt tilpasset dit behov og dine lidelser.

Jeg giver dig desuden indsigt i, hvordan du bedst håndterer din hofteproblematik langsigtet, så du mindsker risikoen for lidelser i fremtiden.

Årsager til hoftesmerter

Da der findes en lang række årsager til smerter i hoften, er det vigtigt at få foretaget en fuld og grundig udredning for at sikre, at du og din fysioterapeut kan planlægge et effektivt behandlingsforløb. En række hyppige årsager til hoftersmerter er:

  • Slidgigt (artrose) – ses ofte blandt den ældre befolkning

  • Kraftig muskelspænding – typisk som resultat af overbelastning og at vi sidder i uhensigtsmæssige stillinger

  • Nerveafklemning – når en nerve bliver klemt i hofte-regionen eller fra lænderyggen

  • Inflammation (betændelse) i hofteled eller slimsække – også kaldet inflammation

Hvor smerten er placeret hjælper fysioterapeuten med at forstå, hvad årsagen er. Smerter på indersiden af hoften eller i skridet kan være tegn på en problematik i hofteleddet, mens smerter på ydersiden kan være tegn på smerte i muskler, sener og andre bløddele omkring hofteleddet.

Jeg er certificeret GLAiD – fysioterapeut (Godt Liv med Artrose i Danmark) og kan derfor teste, rådgive og tilpasse øvelser til dig, der har slidgigt (artrose) i knæet.

Hoftesmerter kan skyldes andre problematikker

Smerter i hoften kan i visse tilfælde skyldes en række problemstillinger fra ryggen til foden. Er et af disse led blevet vredet eller helet dårligt efter en skade, kan de føre til en unaturlig belastning op igennem benet, som resultater i en uhensigtsmæssig belastning af hoften.

Det kan derfor være relevant også at informere din fysioterapeut om eventuelle knæsmerter eller smerter i fod og ankel, da disse kan være med til at skabe gener i hoften.

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Du behøver ingen henvisning fra egen læge, for at få behandlet dine rygsmerter hos os. Fokus Fysioterapi er ikke underlagt overenskomst med den offentlige sygesikring, men der gives tilskud til behandling og træning via Sygeforsikring Danmark.

Flere forsikringsselskaber og sundhedsaftaler dækker enten delvist eller fuldt prisen for din behandling – forhør dig hos dit selskab.

Hvis du vil se mine priser, kan du klikke dig videre til min pris-side via linket nedenfor.