Behandling af knæsmerter

Ved opstart af forløbet foretages altid en fuld og grundig undersøgelse af dine knæsmerter.

Vores knæled består af mange forskellige dele – knogler, brusk, menisker, ledbånd, slimsække, for ikke at nævne senerne og musklerne omkring leddet. Opstår der problemer med blot én af disse dele, risikerer du at komme til at lide af knæsmerter.

Er du blevet opereret, hjælper jeg dig med genoptræning, eventuel suppleret med relevant behandling.

Som klient hos Fokus Fysioterapi kan jeg hjælpe dig med behandling af knæsmerter. Du vil blive grundigt undersøgt og få tjekket alle knæledets funktioner, så jeg kan finde årsagen til dine knæsmerter. Der kan indgå løbetest/cykeltest på klinikkens træningsudstyr. Jeg hjælper også med behandling af knæskalssmerter (PFSS).

Gennem mange års erfaring har jeg opnået stor erfaring i udredning og behandling af knæproblemer samt i at lægge et helt individuelt tilpasset træningsforløb til dig. Jeg har også erfaring med at behandle hyppige diagnoser som “Løberknæ” og “Springerknæ”.

Sådan hjælper jeg dig med dine knæsmerter

Hos Fokus Fysioterapi kan jeg hjælpe dig hele vejen igennem behandlingen af dine knæsmerter, fra den første konsultation til selve behandlingen og genoptræningen. Læs nedenfor, hvad du kan forvente hos Fokus Fysioterapi. Du er altid velkommen til at bestille tid i klinikken, hvis du har spørgsmål.

Konsultation

Ved første konsultation foretager jeg en fuld undersøgelse af dit knæ, hvor jeg bl.a. spørger ind til dine symptomer, og ser på din bevægelighed, stabilitet, styrke, koordination, balance, m.m.

Du vil allerede her blive afklaret, om fysioterapi er den rette løsning for dig. Dette uanset om du har en akut knæsmerte eller en langvarig og alvorlig lidelse.

Forløbsplan & behandling

Hvis jeg finder belæg for behandling af dine knæsmerter, kan denne ofte igangsættes med det samme, hvis det ønskes og er nødvendigt.

Sammen med din fysioterapeut vil du lægge en plan for dit forløb, som både kan indeholde behandling og fysioterapeutisk træning, som vil foregå på små hold, eller som kan benyttes hjemme eller i træningscentret.

Instruktion i knæøvelser

Som en del af behandlingen instrueres du i øvelser, som er specifikt tilpasset dine knæproblemer og dit behov.

Du får desuden indsigt i, hvordan du bedst håndterer din knæproblematik på langt sigt, så du mindsker risikoen for problemer i fremtiden. Knæbandage kan være hensigtsmæssigt, og du vil blive rådgivet om hvilken, der er relevant for dig.

Årsager til knæsmerter

Da vores knæ er store led, som består af mange forskellige dele, kan der være en lang række årsager til dine knæsmerter. De kan blandt andet skyldes:

  • Artrose/slidgigt – kan opstå i en tidlig alder, men mest hyppigt fra 50-års alderen

  • Betændelse i knæleddet – fører til både smerter, hævelse og nedsat bevægelighed i leddet

  • Korsbånd- og meniskskader – opstår oftest hos sportsudøvere

  • Løberknæ – overbelastning af senen ved ydersiden af knæleddet, opstår ofte ved længere løbedistancer

  • Springerknæ – overbelastning af knæskalssene. Opstår oftest ved idrætsaktiviteter, hvor der indgår kraftige hop.

Når du bestiller tid hos Fokus Fysioterapi, hjælper jeg med at lokalisere den præcise årsag til dine knæsmerter, så vi kan lægge den mest effektive behandlingsplan som muligt.

Jeg er certificeret GLAiD – fysioterapeut (Godt Liv med Artrose i Danmark) og kan derfor teste, rådgive og tilpasse øvelser til dig, der har slidgigt (artrose) i knæet.

Løbetest

Klinikken tilbyder løbetest, hvor du bliver rådgivet om løbestilling/løbestil, løbesko, indlæg og øvelser, som er specifikt tilpasset dig. Du vil blive vejledt i, hvordan du bygger løbetræning om – særligt for dig som er “lettere” motionsløber eller ikke er vant med at løbetræne. Husk løbesko.

Til den professionelle løber tilrådes specialbutikker og løbeidrætsklinikker.

Du kan få tilpasset indlæg FormThotics til hverdagsbrug eller idrætssko. FormThotics indlæg er anerkendt verden over grundet dets holdbarhed og fine og hurtige tilpasningsevne. Du får dem med med det samme. Det medicinske omfang af FormThotics er blevet udviklet for at justere dit naturlige fodaftryk tilbage ind i dine sko.

Indlæggene yder dig en langvarig komfort og reducerer træthed / udmattelse ved at støtte hele din fod og fordeler derved vægt og tryk jævnt. Indlæggenes evne til at stabilisere fødderne tillader kroppen at fungere, som den er skabt til.

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Du behøver ingen henvisning fra egen læge, for at få behandlet dine rygsmerter hos mig. Fokus Fysioterapi er ikke underlagt overenskomst med den offentlige sygesikring, men der gives tilskud til behandling og træning via Sygeforsikring Danmark.

Flere forsikringsselskaber og sundhedsaftaler dækker enten delvist eller fuldt prisen for din behandling – forhør dig hos dit selskab.

Hvis du vil se mine priser, kan du klikke dig videre til min pris-side via linket nedenfor.