Behandling af nakkesmerter

Ved opstart af forløbet foretages altid en fuld og grundig undersøgelse af dine nakkesmerter.

Mange mennesker lider af periodiske smerter i nakken. Langt de fleste af dem harmløse. Nakkesmerter skyldes som regel en ubalance i nakkens muskulatur og led eller nerver, der sidder i klemme. Selvom lidelserne i de fleste tilfælde ikke er farlige, kan de være en betydelig gene i dagligdagen og kan føre til andre lidelser, såsom spændingshovedpiner.

Jeg har specialiseret mig i at behandle nakkesmerter og nakkeproblematikker. Jeg har erfaring med at diagnosticere og behandle både klienter med akutte nakkesmerter samt klienter med udtalte og langvarende kroniske smerter. Ligeledes behandler jeg gener som følge af diskusprolaps, hjernerystelse, piskesmæld (whiplash) samt slidgigt (artrose),

Min vurdering af dine nakkesmerter er baseret på mange års erfaring med både diagnosticering, behandling og genoptræning af mine klienter.

Jeg benytter blandt andet McKenzies undesøgelses- og behandlingsmetoder, når jeg finder det relevant.

Sådan hjælper vi dig med dine nakkesmerter

Hos Fokus Fysioterapi kan jeg hjælpe dig hele vejen igennem behandlingen af dine nakkesmerter, fra den første konsultation til selve behandlingen og genoptræningen. Læs nedenfor, hvad du kan forvente hos Fokus Fysioterapi. Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål.

Konsultation

Ved første konsultation foretager jeg en grundig undersøgelse af din nakkeproblematik, hvor jeg bl.a. spørger ind til dine symptomer og ser på bevægelighed, stabilitet, styrke og koordination.

Du vil allerede her blive afklaret, hvorvidt fysioterapi er den rette løsning for dig. Dette uanset om du døjer med akut eller kronisk nakkesmerte.

Forløbsplan & behandling

Finder jeg belæg for behandling af dine nakkesmerter, kan denne ofte igangsættes med det samme, hvis det ønskes og er nødvendigt.

Sammen lægger vi en plan for dit forløb, som både kan indeholde behandling og fysioterapeutisk træning, som kan foregå på små hold og/eller øvelser til selvtræning

Instruktion i rygøvelser

Som en del af behandlingen instrueres du i hjemmeøvelser og generel træning, som er specifikt tilpasset dit niveau og behov.

Du får desuden indsigt i, hvordan du bedst håndterer din nakkeproblematik langsigtet, så du mindsker risikoen for lidelser i fremtiden – herunder bl.a. holdningskorrektion.

Årsager til nakkesmerter

I de fleste tilfælde forsvinder akutte nakkesmerter uden varige mén. Der findes en lang række årsager til, at man kan opleve smerter i nakken. De hyppigste årsager er:

  • Stramme og ømme nakkemuskler – ofte som resultat af overbelastning, arbejdsbelastning, stress m.m.
  • Manglende bevægelighed i nakkeledene – herunder f.eks. hold i nakken
  •  Diskusprolaps eller diskusprotusion i nakkehvirvlerne – hyppigst blandt mennesker mellem 40-60 år
  •  Piskesmæld/whiplash – som regel efter bilsammenstød
  •  Slidgigt i nakkehvirvlerne – hyppigst set blandt ældre mennesker men kan være tilstede hos yngre

Jeg får mange henvendelser fra klienter med udtalte og mangeårige problemer. Jeg finder ofte forandringer i ledfunktion, hvor finstyring, stabilitet og bevægelighed er påvirket. Det kan udmønte sig i smerter i andre områder, f.eks. arme, hovedet og kæben. De muskel- og bindevævsforandringer, der opstår som følge heraf, ser vi også ofte og kræver helt specifik behandling.

Ikke sjældent ses påvirkning af plexus brachialis, som gør, at der kan opstå gener i brystet, skulderen og armen – også kaldet Scalenersyndrom eller Thoratic outlet syndrom. Dette kræver ligeledes helt specifik behandling og øvelsesinstruktion.

Træn dine nakkesmerter væk

Ubalancen i nakkemuskulaturen, som kan føre til ubehag og nakkesmerter, skyldes som regel måden vi står og sidder. En stor del af befolkningen har i dag et stillesiddende arbejde, og en forkert arbejdsstilling kan let fejlbelaste musklerne i nakken og skabe spændinger, som så fører til smerter.

Disse smerter kan lindres kortvarigt med enten varme eller almindelig massage, men hvis der ikke gøres noget ved arbejdsstillingen, vender smerten blot tilbage.

Hos Fokus Fysioterapi giver jeg dig ergonomisk vejledning og øvelser, som du kan bruge til at forbedre din arbejdsstilling og træne dine nakkemuskler, så du forebygger nakkesmerterne, før de rammer.

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Du behøver ingen henvisning fra egen læge, for at få behandlet dine rygsmerter hos os. Fokus Fysioterapi er ikke underlagt overenskomst med den offentlige sygesikring, men der gives tilskud til behandling og træning via Sygeforsikring Danmark.

Flere forsikringsselskaber og sundhedsaftaler dækker enten delvist eller fuldt prisen for din behandling – forhør dig hos dit selskab.

Hvis du vil se vores priser, kan du klikke dig videre til vores pris-side via linket nedenfor.