Behandling af rygsmerter

Ved opstart af forløbet foretages altid en fuld og grundig undersøgelse af dine rygsmerter.

Rygsmerter er en af de hyppigste lidelser blandt den danske befolkning, og stort set alle vil opleve smerter i ryggen på et tidspunkt i livet.

I Fokus Fysioterapi er jeg specialiseret i behandling af de fleste former for rygsmerte, fra diskusprolaps, hold i ryggen, dysfunktioner, følgegener af scorliose, osteoporose, MB. Scheuermann og MB. Bechterew. Vurderingen af dine rygproblemer bygger på mangeårig efteruddannelse og praktisk erfaring med diagnosticering, samt behandling af alt fra akut til komplekse, langvarige ryglidelser, herunder inplimentering af smertehåndtering.

Jeg benytter udover en række manuelle teknikker og metoder også McKenzie´s undersøgelses- og behandlingsteknikker.

Selvom de fleste former for rygsmerte ikke er farlige, kan de være meget ubehagelige og en udfordring i dagligdagen. Bestil en tid i klinikken, og lad os sammen komme dine rygsmerter til livs.

Sådan hjælper jeg dig med dine rygsmerter

Hos Fokus Fysioterapi kan jeg hjælpe dig hele vejen igennem behandlingen af dine rygsmerter, fra den første konsultation til selve behandlingen og genoptræningen. Læs nedenfor, hvad du kan forvente hos Fokus Fysioterapi. Du er altid velkommen til at bestille tid i klinikken, hvis du har spørgsmål.

Konsultation

Ved første konsultation foretager jeg en fuld rygundersøgelse, hvor jeg bl.a. spørger ind til dine symptomer, og ser på din bevægelighed, stabilitet, styrke m.m.

Du vil allerede her blive afklaret, om fysioterapi er den rette løsning for dig. Dette uanset om du har en akut rygsmerte eller en langvarig og alvorlig ryglidelse.

Forløbsplan & behandling

Hvis jeg finder belæg for behandling af dine rygsmerter, kan denne ofte igangsættes med det samme, hvis det ønskes og er nødvendigt.

Sammen lægger vi en plan for dit forløb, som både kan indeholde behandling og fysioterapeutisk træning, som kan foregå på små hold eller du bliver instrueret i øvelser til selvtræning

Instruktion i rygøvelser

Som en del af behandlingen instrueres du i øvelser, som er specifikt tilpasset dit niveau og behov.

Du får desuden indsigt i, hvordan du bedst håndterer din rygproblematik langsigtet, så du mindsker risikoen for lidelser i fremtiden.

Årsager til rygsmerter

Som en af de hyppigste lidelser i befolkningen, findes der mange forskellige årsager til rygsmerter. Blandt de mere hyppige er:

  • Lumbago – almene smerter i lænden. Kan være både akut og kronisk

  • Diskusprolaps – opstår typisk efter et pludseligt tungt løft eller uhensigtsmæssig bevægelse af lænden

  • Iskias – tryk på nerverødder i lænderyggen, som f.eks. kan give udstrålende symptomer i benet og krafttab

Få rygproblematikker er så seriøse, at de efterlader varige mén – og det er ikke alle ryglidelser, det giver mening at behandle med fysioterapi. Alene træning kan være en god hjælp.

Jeg er specialiseret i at finde frem til årsagen bag dine rygsmerter, og kan derfra tage en beslutning om, hvorvidt fysioterapi er den rette vej at gå for at lindre dine smerter.

Træn din ryg og undgå rygsmerter

Nogle mennesker tror, at når man først har fået fysioterapeutisk behandling for smerter i ryggen, er man sikker. Det er desværre ikke tilfældet – hvis du først én gang har haft en ryglidelse, kan du risikere tilbagefald. Den bedste måde at minimere risikoen er gennem kontinuerlig træning af ryggen.

Som klient hos Fokus Fysioterapi, giver jeg dig værktøjer i form af øvelser, så du kan holde din ryg stærk og fri for smerter. Jeg hjælper med styrke, koordinations- og stabilitetstræning, herunder core-training, som aktiverer de små muskler i ryggen og hjælper med finstyring af ryggens små led.

En krop i god fysisk form er mere robust overfor rygproblemer og har nemmere ved at komme sig – så sørg altid for at få trænet ryggen.

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Du behøver ingen henvisning fra egen læge, for at få behandlet dine rygsmerter hos mig. Fokus Fysioterapi er ikke underlagt overenskomst med den offentlige sygesikring, men der gives tilskud til behandling og træning via Sygeforsikring Danmark.

Flere forsikringsselskaber og sundhedsaftaler dækker enten delvist eller fuldt prisen for din behandling – forhør dig hos dit selskab.

Hvis du vil se mine priser, kan du klikke dig videre til min pris-side via linket nedenfor.