Behandling af skuldersmerter

Ved opstart af forløbet foretages altid en fuld og grundig undersøgelse af dine skuldersmerter.

Uanset om dine problemer er opstået uprovokeret af en overbelastning eller ved fald/skade, vil jeg kunne hjælpe dig med at få stillet en præcis diagnose. Det er afgørende for, at du kan få en optimal behandling.

Er du blevet opereret i skulderen og har brug for behandling og genoptræning, er jeg klar til at hjælpe dig, og gerne så tidligt i forløbet som muligt.

I Fokus Fysioterapi kan jeg behandle de fleste gængse skulderproblemer  også dem som er opstået under idræt / træning.  Jeg har mange års erfaring med at hjælpe mine klienter med at lindre smerte, genvinde bevægeligheden og optimere funktion i deres skuldre.

Hyppige problematikker jeg er vant til at behandle og give øvelser til: overbelastningsgener, senebetændelser (tendiniter), slimsæksbetændelser (bursitis), slidgigt (artrose) instabilitet efter skade eller hypermobilitet.

Sådan hjælper jeg dig med dine skuldersmerter

Hos Fokus Fysioterapi kan jeg hjælpe dig hele vejen igennem behandlingen af dine skuldersmerter, fra den første konsultation til selve behandlingen og genoptræningen. Læs nedenfor, hvad du kan forvente hos Fokus Fysioterapi. Du er altid velkommen til at bestille tid i klinikken, hvis du har spørgsmål.

Konsultation

Ved første konsultation foretager jeg en fuld skulderundersøgelse, hvor vi bl.a. spørger ind til dine symptomer, og ser på skulderens bevægelighed, stabilitet, styrke m.m.

Jeg vil allerede her gøre det klart for dig, om fysioterapi er den rette løsning for dig eller ej. Dette uanset om du lider af akut smerte i skuldrene eller af en langvarig og alvorlig skulderproblematik.

Forløbsplan & behandling

Hvis jeg finder belæg for behandling af dine skulderproblemer, kan denne ofte sættes igang med det samme, så du får et optimalt forløb.

Sammen lægger vi en plan for dit behandlingsforløb, som både kan indeholde behandling og fysioterapeutisk træning af din skulder, som kan foregå på små hold på klinikken eller øvelser, som du instrueres i til selvtræning.

Instruktion i skulderøvelser

Som en del af behandlingen vil du ofte blive instrueret i øvelser, som du kan udføre derhjemme og som er specifikt tilpasset din problematik.

Derudover vil jeg give dig indsigt i, hvordan du bedst håndterer dine skuldersmerter langsigtet, så du på den måde kan mindske risikoen for gener i fremtiden.

Årsager til skuldersmerter

Som et af de mest komplekse – og derfor mest sårbare – led i vores krop, kan du opleve skuldersmerter af en række forskellige årsager. De hyppigste årsager til smerte i skulderen er:

  •  Senebetændelse – udgør langt størstedelen af skuldersmerter

  •  Ledkapselbetændelse – medfører mindsket bevægelighed, også kendt som “frossen skulder”

  •  Skulder ude af led (Luxation) – Skade på ledkapsel og sener

  •  Nerveafklemning – når en nerve sidder i klemme i nakke- eller skulderpartiet

  • Idrætsskader – som følge overbelastning af leddet eller slag/vrid

Ud over ovenstående, oplever mange sportsudøvere typisk skuldersmerter, hvis de overbelaster deres skulder, enten under træning eller udøvelse. Derudover kan smerte i skuldrene også skyldes en infektion, eller en gigtsygdom, f.eks. leddegigt.

Jeg kan hjælpe med at diagnosticere årsagen til dine skuldersmerter og vurdere, om fysioterapi kan lindre dem. Min klinik ligger i lægeklinik, Rialtoklinikken, og jeg konfererer med lægerne på klinikken, hvis der er brug for yderligere afklaring .

Hvordan undgår du skuldersmerter?

Smerter i skulderen er svære helt at undgå – men der er ting, du kan gøre, for at mindske risikoen. Skuldersmerter opstår blandt andet via ensformigt arbejde eller dårlig arbejdsstilling, så ved at holde pauser, udføre øvelser, strække ud og forbedre din arbejdsstillingen kan du gardere dig mod de mest hyppige skuldergener.

En af de bedste måder at beskytte dig selv mod skuldersmerter, er ved at udføre øvelser under instruktion af en fysioterapeut. Hos Fokus Fysioterapi kan jeg instruere dig i en række øvelser, som du kan udføre derhjemme eller på jobbet for at lindre dine smerter og mindske risikoen for yderligere lidelser.

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Du behøver ingen henvisning fra egen læge, for at få behandlet dine rygsmerter hos mig. Fokus Fysioterapi er ikke underlagt overenskomst med den offentlige sygesikring, men der gives tilskud til behandling og træning via Sygeforsikring Danmark.

Flere forsikringsselskaber og sundhedsaftaler dækker enten delvist eller fuldt prisen for din behandling – forhør dig hos dit selskab.

Hvis du vil se mine priser, kan du klikke dig videre til min pris-side via linket nedenfor.