Behandling af idræts- & sportsskade

Ved opstart af forløbet foretages altid en fuld og grundig udredning af din sportsskade.

Oplever du smerter i dine led eller muskler som følge af en pludselig skade eller overbelastning, efter du har udøvet sport? Så har du sandsynligvis behov for en gennemgående udredning.

Har du være ude for en sportsskade, kan der let opstå instabilitet, større eller mindre bindevævsforandringer samt bevægelses- og styrketab. Det er vigtigt, at du her får den rette behandling og genoptræning.

Jeg har mange års erfaring fra blandt andet job på idrætsklinikker, og de er tilknyttet som idrætsfysioterapeut for to klubber, hvor de dels behandler sportsskader, men også instruerer den enkelte udøver i specifikt målrettet træning.

Hos Fokus Fysioterapi er du sikret en fuld og grundig undersøgelse af din skade og den rette rådgivning.

Fokus Fysioterapi har samarbejde med Copenhagen Floorball Club, en selvforsvarsklub i København, og Vicuras Danmark (Sundhedsordning).

Sådan hjælper jeg dig med din sportsskade

Hos Fokus Fysioterapi kan jeg hjælpe dig hele vejen igennem behandlingen af dine sportsskader, fra den første konsultation til selve behandlingen og genoptræningen. Læs nedenfor, hvad du kan forvente hos Fokus Fysioterapi. Du er altid velkommen til at bestille tid i klinikken, hvis du har spørgsmål.

Konsultation

Ved første konsultation foretager jeg en fuld undersøgelse, hvor jeg bl.a. spørger ind til dine symptomer og skader, og ser på din bevægelighed, stabilitet, styrke m.m. For løbere kan vi også tilbyde en løbetest.

Du vil allerede her blive afklaret, om fysioterapi er den rette løsning for dig. Dette uanset om du har en akut eller langvarig sportsskade. 

Forløbsplan & behandling

Hvis jeg finder belæg for behandling af din sportsskade, kan denne ofte igangsættes med det samme, hvis det ønskes og er nødvendigt.

Sammen med din fysioterapeut vil du lægge en plan for dit behandlingsforløb, som både kan indeholde direkte behandling og fysioterapeutisk træning, for at genvinde bevægelighed, stabilitet og styrke.

Instruktion i øvelser

Som en del af behandlingen instrueres du i øvelser, som er beregnet til at styrke din krop og optimere dit funktionsniveau. Øvelserne vil være specifikt tilpasset dit niveau og behov.

Jeg giver dig desuden indsigt i, hvordan du bedst håndterer din sportsskade langsigtet, så du mindsker risikoen for at komme ud for den samme skade i fremtiden.

Akutte og kroniske sportsskader

Man behøver ikke at være professionel sportsudøver for at pådrage sig en sportsskade. En almindelig motionist er udsat for samme risiko for sportsskader, som den profesionelle atlet er. Generelt set taler man om to typer skader: den traumatiske og overbelastningen.

Den traumatiske sportsskade opstår typisk på grund af udefrakommende påvirkning – et fald på løbebanen, et cykelstyrt eller en tackling i fodbold. Det er vigtigt at sørge for, at skaden heler ordentligt. Som fysioterapeut er jeg specialiseret i at lave et genoptræningsforløb, som sikrer at din skade heler, som den skal.

En sportsskade, der kommer af overbelastning, opstår almindeligvis over tid. Startsymptomer er ofte en træthed og tung fornemmelse enten i sener, muskler eller led. I disse tilfælde vil jeg diagnosticere skaden og behandle med relevante metoder. Jeg vil også vejlede om mere hensigtsmæssige bevægelsesmønstre, for at undgå fremtidige skader.

Jeg forhandler FormThotics - Dynamiske indlægssåler til sportssko og hverdagssko

Fokus Fysioterapi forhandler og tilpasser indlæg fra FormThotics. Indlægget er et anerkendt produkt over hele verden. Det er udviklet for mere en 30 år tilbage og er siden forbedret løbende. Det benyttes af idrætsudøvere, personer som står og går meget eller personer som har lettere gigtforandringer (artrose) i fodled. Men bruges også af personer, som bare ønsker bedste komfort til deres fødder.

Formthotics såler er såkaldte dynamiske såler med høj slidstyrke. Det fungerer, som en dynamisk enhed med foden i samspil med muskler over knæ og hofter. Det betyder, at sålen guider fodens bevægelse i den optimale retning, og derved stimulerer til øget muskelaktivitet, som korrigerer mod at svangbuen ”taber” sin gode stilling. Med et par Formthotics indlægssåler bliver fodens muskulatur derfor ikke inaktiv og slap.

Reelt, betyder det, at hvert skridt med sålerne bliver træning af fodens muskulatur. På længere sigt kan fodens funktion blive så god, at indlægget ikke længere er nødvendigt.

Formthotics såler støtter foden optimalt, hvor vægt og tryk fordeles jævnt. Dette giver god komfort samt mindsker træthed og udmattelse i fødderne. Det kan blive nødvendigt, at fysioterapeuten foretager små ændringer med kiler eller pelot for at optimere komfort og funktion. To hovedkriterier skal være indfriet:

  1. Din problematik bliver afhjulpet eller som minimum lindret.
  2. Der skal være god komfort ved brug af sålerne.

Er du ikke tilfreds inden for 1 måneds brug, får du pengene retur for selve indlægget.

Book en tid til tilpasning af indlæg (30 min.) og jeg finder den rette løsning for dig

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark

Du behøver ingen henvisning fra egen læge, for at få behandlet dine rygsmerter hos mig. Fokus Fysioterapi er ikke underlagt overenskomst med den offentlige sygesikring, men der gives tilskud til behandling og træning via Sygeforsikring Danmark.

Flere forsikringsselskaber og sundhedsaftaler dækker enten delvist eller fuldt prisen for din behandling – forhør dig hos dit selskab.

Hvis du vil se mine priser, kan du klikke dig videre til min pris-side via linket nedenfor.